Pěkný den
19 září, 2020
18 září, 2020
15 září, 2020
13 září, 2020
Domácí pečivo
Hrnkový chléb pšeničný-žitný z domácí pekárny
(hrnek- 250 ml)
2 hrnky vody
2 kávové lžičky oleje
1 kávová lžička octa
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
2 kávové lžičky kmínu
3 hrnky hladké, pšeničné,chlebové mouky
2 hrnky žitné chlebové mouky
1 kávová lžičky sušeného droždí
Do pekárny vložím všechny suroviny v tomto napsaném pořadí a pekárnu nastavím takto
velikost 750 g
barva střední nebo tmavá
program Klasik
Po upečení vyklopím z formy a nechám vychladnout
Toustový hrnkový chléb z domácí pekárny
1 a 1/4 hrnku mléka
1.5 polévkové lžíce medu nebo 1.5 kávové lžičky cukru
6 polévkových lžic rozpuštěného másla nebo hery
1.5 kávové lžičky soli
3 a 1/4 hrnků hladké mouky
1,5 kávové lžičky sušeného droždí
Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, pekárnu nastavím
velikost 500 g
barva střední
program Klasik
Po upečení vyklopím z formy a nechám chladnout
Semínkový hrnkový chléb z domácí pekárny
300 - 330 ml vody
2 kávové lžičky soli
2 kávové lžičky cukru
1 kávová lžička kmínu
2 a 1/4 hrnku hladké mouky
2 a 1/4 hrnku celozrnné žitné mouky
2 kávové lžičky sušeného droždí
semínka jednodruhová nebo směs (slunečnice,dýně,lněné semínko)
Do pekárny vložit v tomto uvedeném pořadí suroviny kromě semínek ty přidávat až po zvukovém znamení,pekárnu nastavit
velikost 500 g
barva střední
program Klasik nebo Celozrnný
Po upečení vyklopit a nechat chladnout
Dýňová polévka
Dýně Hokaido nebo jakákoliv dýně
Cibule
Olej
Sůl,pepř,kari,bazalka
HL mouka
Vývar jakýkoliv nebo masox
Smetana
Dýni nakrájet na kostky (Hokaido neloupat,ostatní loupat)
Zpěním cibuli na oleji a přidám nakrájenou dýni a restuji,
přidám sůl,pepř,kari zamíchám a zapráším hl moukou.
Podliji zeleninovým nebo masovým vývarem já dávám půl napůl když není vývar přidá se masox.
Nechám vařit do změknutí a poté rozmixuji ponorným mixerem,popřípadě ještě dochutím bazalkou a přidám smetanu.
Dobrou chuť
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)