Pěkný den

Jsem ráda,že jsi tu

13 září, 2020

Start do nového týdne




Domácí pečivo

Hrnkový chléb pšeničný-žitný z domácí pekárny
(hrnek- 250 ml)

2 hrnky vody
2 kávové lžičky oleje
1 kávová lžička octa
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
2 kávové lžičky kmínu
3 hrnky hladké, pšeničné,chlebové mouky
2 hrnky žitné chlebové mouky
1 kávová lžičky sušeného droždí

Do pekárny vložím všechny suroviny v tomto napsaném  pořadí a pekárnu nastavím takto 
velikost 750 g
barva střední nebo tmavá
program Klasik 

Po upečení vyklopím z formy a nechám vychladnout




Toustový hrnkový chléb z domácí pekárny

1 a 1/4 hrnku mléka
1.5 polévkové lžíce medu nebo 1.5 kávové lžičky cukru
6 polévkových lžic rozpuštěného másla nebo hery
1.5 kávové lžičky soli
3 a 1/4 hrnků hladké mouky
1,5 kávové lžičky sušeného droždí

Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, pekárnu nastavím 
velikost 500 g
barva střední
program Klasik

Po upečení vyklopím z formy a nechám chladnout


Semínkový hrnkový chléb z domácí pekárny

300 - 330 ml vody
2 kávové lžičky soli
2 kávové lžičky cukru
1 kávová lžička kmínu
2 a 1/4 hrnku hladké mouky
2 a 1/4 hrnku celozrnné žitné mouky
2 kávové lžičky sušeného droždí
semínka jednodruhová nebo směs (slunečnice,dýně,lněné semínko)

Do pekárny vložit v tomto uvedeném pořadí suroviny kromě semínek ty přidávat až po zvukovém znamení,pekárnu nastavit 
velikost 500 g
barva střední
program Klasik nebo Celozrnný

Po upečení vyklopit a nechat chladnout








Dýňová polévka 

Dýně Hokaido nebo jakákoliv dýně 
Cibule 
Olej 
Sůl,pepř,kari,bazalka 
HL mouka 
Vývar jakýkoliv nebo masox 
Smetana 
 
Dýni nakrájet na kostky (Hokaido neloupat,ostatní loupat) Zpěním cibuli na oleji a přidám nakrájenou dýni a restuji, přidám sůl,pepř,kari zamíchám a zapráším hl moukou. Podliji zeleninovým nebo masovým vývarem já dávám půl napůl když není vývar přidá se masox. Nechám vařit do změknutí a poté rozmixuji ponorným mixerem,popřípadě ještě dochutím bazalkou a přidám smetanu. 
Dobrou chuť